tisdag 15 september 2015

Köket

Jag har lite kökslängtan nu. Vill gärna komma igång och drömmer om hur fint det blir när det sedan är färdigt. Vi har en tidsplan som sträcker sig ända till våren. Eftersom maken ska göra det mesta själv, så måste det få ta tid. Vi kommer flytta ner vårt kök till källaren under tiden. Då kan vi ta välbehövliga pauser under byggtiden. Visa av tidigare erfarenhet, så vet vi att man inte kan tillbringa all sin tid med att bygga/renovera. Man behöver ta paus emellanåt och låta annat ta plats också. Livet.

Nu ska det liksom inte bara bytas köksinredning. Det ska byggas om från grunden. Vi förberedde för många år sedan med att bygga ut 15m2 och det nya köket kommer bli sammanlagt ca 30m2. Vid utbygget står det fortfarande en yttervägg. Den är bärande, så det ska dit en limträbalk för att stötta upp när väggen rivs. Det är det första som ska göras. Efter det ska det rivas, golvet i den gamla delen riktas upp, väggar och tak gipsas, läggas golvvärme osv. När allt detta är gjort så kan vi börja själva uppbyggnaden. Gissningsvis någon gång efter jul...? Ja, vi får se.

Och som ni nu förstått så kommer jag tjata om detta under en ganska lång tid. Ska ta lite bilder under byggtiden också så att ni inte missar något väsentligt. Hemska tanke.

Till sist bjuder jag på lite bilder av de vitvaror som kommer att synas. Diskmaskin, kyl och frys blir integrerade och "osynliga".

Snart oktober...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar